Publicat pe

USILE DE DUMINICA 3. Charenton le Pont, Paris

Pentru ca Usierul de serviciu ne anunta ca se va coagula o asociatie pentru protejarea usilor vechi si valoroase din Bucuresti, gandesc sa ofer si ceva sursa de inspiratie pariziana. Acum si in postari viitoare. Pornesc de la Cherenton, cu imagini luate de mine in urma cu fix 8 ani si 5 zile:

Image

Aceasta este usa deteriorata a unui grajd a unei proprietati despre care nu stiu mare lucru decat ca este protejata ca monument istoric, probabil din sec. XVIII. Iata cum arata in 2005 si apoi cum arata in 2012 (Google Maps sursa):

Image

Image

Locuinta nobiliara avea usa zdravana, atat in 2005 cat si in 2012:

Image

Image

Contextul in care am fotografiat eu in 2005 era unul de pregatire a unui santier pentru un complex rezidential. Si in spate s-a mai facut un aparthotel prin demolarea unei mici industrii de inceput de secol XX destul de frumoasa, cu caramida aparenta. Revenind la contextul casei cu grajdul sau separate azi de o strada, iata cum era 2005 si cum e acum:

Image

Image

Image

Image

Cam asta este, lumea e in schimbare si in densificare peste tot. Imi pare rau pentru ansamblul ala industrial disparut si pe care nu-l mai arat. Cine vrea sa vada locul are pastrata adresa ca sa caute pe Google. Pentru amatorii de statistici, ansamblul facut langa vechiul grajd si in relatie directa cu el (acelasi investitor simultan) are un CUT de 2,3 dupa cum rezulta din panoul de santier.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.