Publicat pe

UNIONISTI VERSUS COMUNISTI

proeuropeni la chisinauAm venit ieri de la Chisinau. Sunt trei nuclee de protestatari „corturari” acolo: unii unionisti si pro-guvernamentali si doua nuclee antiguvernamentale si antiunioniste adica niste comunisti pro-rusi. Aici cei unionisti.

Anunțuri

4 răspunsuri la „UNIONISTI VERSUS COMUNISTI

  1. Numai bine Ponta le-a dat și lor ajutoare în bani. La viitoarea ședință cu cele două guverne, probabil tot la Neptun, partea moldovenească va vorbi rusește. Acest Ponta-Naumovici are strămoș un evreu rus, dinspre tată, se pare.

    • pozeDECAT

      Cei pro-europeni chiar au nevoie de orice ajutor. Pana acum nu s-a facut chiar nimic, podurile de flori nu tin de foame si de reforma. Daca ar fi existat mai mult sprijin REAL din primii ani ’90, poate alta era situatia acum. Interesant este ca toti protestatrii au acelasi mesaj prin care arata ca s-au saturat de coruptie. Mediul politic de acolo e praf si de asta profitat toti demagogii si toate ordaslele kaghebiste. Ca la noi, s-a asteptat prea mult de la unii care s-au dovedit incompetenti pana la urma si centrati doar pe propriile lor persoane. Acuzatie adusa lui Chirtoaca inclusiv de oamenii din propriul mediu politic … De cate ori ajung acolo (acum la a treia editie a simpozionului „Identitatile Chisinaului”) ma simt ca in anii ’90 de la noi. Mult potential drenat spre ceea ce incet-incet a devenit un mediu mafiot. Si va dura o vreme pana mafiotii, baronii locali (sau cum am dori sa-i numim) vor dori sa devina „respectabili”si sa-si scoata afacerile la lumina si-n mediu reglementat, mecanism pe care-l vedem- istoric vorbind – in mai toate societatile evoluate de azi. Pacat, locul are un mare potential, nu degeaba inca ii mai intereseaza pe rusi.

  2. pozeDECAT

    Rusofonii cu certitudine. Sunt foarte multi cei care lucreaza prin Rusia … Simplist vorbind, daca as fi om politic de decizie in Republica Moldova as renunta definitiv la Transnistria, as trage o frontiera etansa pe Nistru dupa ce as oferi sansa tuturor romanilor de aclo sa se refugieze la vest de Nistru si tuturor rusilor nemultumiti sa se stabileasca la Smirnov. Dupa operatiunea asta, pe oricine ar mai carcoti in limba rusa l-as expulza in Transnistria la ai lui. S-ar limpezi lucrurile tulburate timp de 200 de ani …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s