Publicat pe

ŢARĂ FRUMOASĂ DAR BOLÂNDĂ

Imaginea este către bolniţa Mânăstirii Hurezi. Subiectul este cel pe care-l reiau ca atare de pe pagina Forum Thassos.

Dai o căutare despre evenimentul de la Constanţa, cu trei femei snopind un copil şi găseşti numai titluri de vaiet si jale. „Revoltător!”, „crunt!”, „cruzime terifiantă” … Apoi „mărturia mamei” ăluia bătut …
Bă, nu zic că ce-au făcut femeile alea e în regulă dar când esti scârţa-scârţa pe hârtie (azi pe tastatură) şi te dai jurnalist, începi să îţi pui nişte întrebări întâi.
1. „Ăla micu” e în clasa a V-a şi are aproape 14 ani … normal, cică a rămas repetent de două ori (soră-sa, care a filmat scena, are 16 ani în clasa a VIII-a)
2. Trei mame se găsesc aşa, hodoronc-tronc, să intre într-o şcoala şi să bată un copil … Hai, una nu-ţi trezeşte suspiciunea dar dacă vin trei mame simultan, cu acelaşi gând, nu-ţi pui intrebri !?

Am şi eu la şcoală un coleg nou în clasa fiică-mii, mutat deja la a treia şcoală în cariera lui de până în clasa a VI-a. Face probleme de când a venit. Evident, tipul asta de copil are si parintele adecvat, ca mama din stirea de la Constanta. Vai-vai ce i-au facut odorului meu cuminte si linistit! Bai tata, asta e rezultatul direct al acestei atitudini. O sa vedeti ca in toate, dar in toate aceste cazuri, parintii acelor copii problema sunt ei insisi agresivi in comentarii si incapabili sa vada devierea odraslelor, multi viitori infractori, poate chiar criminali. Nu e numai la noi, am vazut ieri o stire cu un copil de 7 ani pus in catuse de politie in SUA. La fel, parintii plini de vaiete. Copilul lovise insa invatatoarea, nu era la prima dintre manifestarile violente. Filmuletul iti da si o idee despre personalitatea parintilor si a copilului din Miami cand ii vezi tunsoarea (stiu, nu judecam dupa aparente … intoarcem ochii si ne facem ca nu decriptam mesajele sau limbajul corpului).

Treaba e ca ajungem la situatii din astea disperate pentru ca nu exista masuri din partea autoritatilor. Sau sunt de forma ca in cazul aluia prins de 48 de ori la volan fara permis.
In timpul asta murim de grija abuzurilor in serviciu si a procurorilor care-si fac de treaba dupa un deceniu de la savarsirea unor presupuse fapte. Cacat de tara, in care trebuie sa-si faca fiecare „dreptate”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.