Publicat pe

MULTIPLA MĂSURĂ

Poitica externă la nivel mondial se bazează pe dubla măsură, după cum li se năzare puternicilor vremii şi nu după cum ar fi o regulă comun acceptată. Când se bat golanii internaţionali între ei, avem noi ceilalţi de suferit.

Putin şi-a făcut pod până în Crimeea iar americanii spun că-i rău şi că-l sancţionează. Putin zice că-i la fel ca-n Kosovo, acolo unde s-a făcut acelaşi lucru dar unde s-a lipit eticheta de „fapt moral” impusă de „cea mai mare democraţie”. Ruşii i-au zdrobit pe tătari prim împărăteasa lor germană în urmă cu peste doa sute de ani şi au rămas acolo ca în multe alte locuri unde şi-au adus apoi coloniştii. Colonişti care acum, după oarece timp, dau tare cu pumnul în masă precum găgăuzii, nişte venetci obrăzniciţi în relaţia cu moldovenii (moldoveni care înainte de ocupaţia din 1812 formau o majoritate covârşitoare, majoritate care 30 de ani mai târziu încă bătea în 60 % în ciuda colonizării accelerate). De ce se îndoieşte cineva că un teritoriu rusesc de sute de ani, aflat accidental pentru câteva decenii în republica sovietică a Ucrainei, nu ar dori să fie parte din Rusia? Nu că ar fi moral, căci nu este. A fost patria tătarilor pentru alte sute de ani înainte, ăştia fiind la randul lor nişte invadatori. Dar dacă patria sârbilor nu contează de ce ar trebui să conteze patria tătarilor !? Şi de ce e moral ca să recunoşti Ierusalimul drept capitală indivizibilă a Israelului când în ochii legii o mare parte de acolo este un teritoriu ocupat, adică e călare peste o patrie vreme de sute de ani a arabilor palestinieni ? Dacă spui că oraşul a fost al evreilor timp de 3000 de ani înseamnă că ar trebui să accepţi şi ce zice Funar. Cum că Napoca e de mii de ani a românilor care nu sunt altceva decât romanii care au dezvoltat aşezarea, oraşul neavând a face cu Kolosvarul, preponderent săsesc şi maghiar timp de sute de ani. N-ai pe unde trage linia morală fără să greşeşti aşa că cel mai bine ar fi să respectăm cu toţii o lege şi un comportament acceptat internaţional dacă vrem pace.

Linia trasă de mine în poza asta este de la Pocitelj, cu hamamul şi turnul ceasului turcesc, atât de bine descrise în limba croată pe wiki. Căci, nu-i aşa, Bosnia Hercevovina face parte din patria croată … şi iar începem ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.