Publicat pe

MONGOLII COMICI

De ceva vreme se tot munceste pe terasa teatrului cunoscut azi drept Opera Comica. S-au montat un fel de iurte rectangulare si niste scari metalice care par a fi permanente. Deci bag seama ca va fi un fel de cafenea de unde va rasuna din cand in cand o muzica data tare in difuzoare, cum s-a mai intamplat si inainte. Sper sa nu serveasca lapte de iapa fermentat …

4 răspunsuri la „MONGOLII COMICI

 1. „Cumâs”. Sau ăla-i din lapte de cămilă? Oricum, niștele manele vor pune, că doar suntem de comedie (cu accent pe primul „e”)

  • pozeDECAT

   Nu stiu sa raspund la tema gastronomica :). In ce priveste decorul, pare ca s-au pregatit intens pentru „Noaptea muzeelor”, anul acesta fiind inclusi in programul oficial. Probabil ca vor desface dupa aceea dar vor fi gata oricand sa refoloseasca spatiul pentru alte actiuni caci scarile vor ramane, cu siguranta. In timpul iernii folosesc curtea pentru un mic patinoar pentru copii si pentru a inchiria cateva casute din lemn pentru diverse consumatii cu titlu de „targ de Craciun”.

   • Arhitectonica edificiului e totuși discutabilă. Chestie de gust.

   • pozeDECAT

    Teatrul e atribuit arhitectului Horia Creanga si ar fi fost facut in 1924. N-avea cum, niciun plan al orasului din anii de pana la razboi nu-l arata, inaugurarea stadionului Rapid nu-l surprinde in fotografii dar exista poze din timpul bombardamentelor. Altii sustin ca e, de fapt, un teatru facut in 1946 dupa proiectele tip sovietice. La intrare sunt doua statui de muncitori semnate Ion Jalea. Ele seamna cu monumentul eroilor ceferisti din 1923 de la Gara de Nord. E bizar ca nu stie nimeni sa spuna exact cand si cum s-a facut acest teatru. Mi se pare scandalos ca aia pe pagina oficiala a teatrului nu au astfel de informati istorice. N-am avut timp pentru asta ca poate as fi rezolvat misterul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.