Publicat pe

6 răspunsuri la „DE VEGHE ÎN CAZUL CĂ SE CARĂ

 1. Își mai amintește lumea la „De veghe în lanul de secară”? Uluitor!

  • pozeDECAT

   Recunosc ca n-am citit-o desi am incercat … Am inceput-o cand eram mai tanar dar nu-mi aduc aminte de ce n-am apucat sa o fac pana la capat, cred ca mi s-a parut un inceput mult prea anevoios si parca lipsit de perspectiva vreunui mesaj, care „nu m-a prins”. Poate ca ar trebui sa mai incerc o data, acum ca sunt deja aproape batran.

   • Salinger nu e un tip dificil. Dacă veți intra în lanul de secară veți simți ambianța generaței „beat”. Sau la Saroyan, „Unu, doi, trageți ușa după voi”. Era o deschidere necontrolată bine de cenzură, le-a lăsat să scape un pic de vânt de San Francisco și NY. Și la Praga am întâlnit hipioți. Pe când Bob Dylan cânta cu Joan Baez, eu trăgeam pe mine prima pereche de blugi autentici, marca FREE, aduși de taică-meu din Iugoslavia. În timp ce românii se distrau cu Moromete, o parte din generația șaptezecistă era influențată de americani. Ceea ce Nicolae Manolescu se face că nu știe. Îi plac seniorului nostru tradiționaliștii și oportuniștii stil Mihăieș, javra cu care am împărțit locul în aceeași redacție, el fiind atunci un simplu corector, pe care-l corectam noi, cei cu mai multă experiență…Să nu spuneți „bătrân”, are accepție pejorativă. În America se spune „senior”. Doar n-o să citim iarăși „Serioja Tiulenin, și la școală și acasă”. Rămânem spiritualicește tineri reluând lecturile din tinerețe.

  • pozeDECAT

   Am zis „aproape batran” pentru ca aud adesea la stiri povesti despre „un batran de 62 de ani” sau chestii din astea. In forma scrisa ar putea sa fie erori d redactare, chiar am salvat o stire din asta cu o „batrana de 56” de ani din Italia … In plus, ce sa mai zic de curentul actual din invatamant prin care au fost pensionati fortat o serie de profesori universitari la implinirea varstei de 65 …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.