Publicat pe

4 răspunsuri la „DE PORC

 1. 😂😂😂Suna totusi mai gresit decat este. Noi românii nu prea am facut salata asta de vită cu carne de vită din cauza la altă vită!

  • pozeDECAT

   Depinde de retete. De exemplu, mama nu pune niciodata mazare iar eu sunt setat pe aceasta directie, orice salata „a la russe” sau „de boeuf” cu mazare mi se pare un pic grosolana … Totusi, daca e „de boeuf” n-are cum sa n-aiba carne de vita, ca d’aia ii zice asa 🙂
   Si am gasit un text din care am decupat un fragment care explica:
   „La noi, situația este diferită. Chiar site-ul http://www.fr.wikipedia.org menționează că în România și Moldova, această salată se numește „salată de boeuf” (pentru că are carne de vită), dar nu conține nicidecum: pește, ouă fierte tari, sau fructe de mare. Potrivit acestui site, românii și moldovenii, care îi percep dintotdeauna pe ruși ca pe niște invadatori, date fiind războiele și anexările din trecut, evită să denumească această salată „a la russe”.
   Totuși, în percepția culinară populară, la noi se face distincția între „salata de boeuf” (care are carne de vită) și „salata a la russe”, care nu are carne, spre deosebire de salata originală. Ținând cont de faptul că unii adaugă în această salată orice alt tip de carne, ar avea soluția să o denumească „salată a la russe” și să nu o confunde cu cea de boeuf, care trebuie să conțină obligatoriu carne de vită.” (https://www.bucataras.ro/retete/salata-a-la-russe-85309.html)

   • Nu te contrazic e ca saramura de crap facuta cu păstrav. Problema e ca Causescu nu ne lasa sa taiem decat vitele nascute inainte de el. Astea fierbeau cam in doua saptamani….Asa ca vaca romanului pentru salata avea pene! Iar in timpurile si mai rele avea soia!

   • pozeDECAT

    Am trait destul cat sa fac si armata in timpurile rele dar n-am mancat niciodata cu soia (azi promovata ca mare fitza in nutritie, pe cand atunci cand o promova celebrul dr. Mincu era cah). Nu-mi aduc aminte nici sa fi folosit alt tip de carne pentru ca aia de pasare are cu totul alta consistenta, mai bine o facea „a la russe”. Dar nu pot sa garantez pentru bucatariile altora, evident 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.