despre ce se maninca in Bucuresti - si cu ce se maninca Bucurestiul
fotografii cum au cazut
fotografii cum au cazut
Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.
Food & Wine
impresii de călătorie, artă, cultură, spiritualitate, gastronomie, vinuri
For the Love of Art and Design
fotografii cum au cazut
fotografii cum au cazut
notes to oneself | heritage | architecture | travel | photo(s)
ATELIER DE UMOR MECANIC
altPHel
fotografii cum au cazut
Blog cu braşoave de Cluj
Autor ERWIN LUCIAN BURERIU. Membru al Uniunii Scriitorilor România din 1968, cu 18 cărți apărute. Antet; senzaționala planare peste San Francisco...
un fel de blog... un fel de atitudine
😂😂😂Suna totusi mai gresit decat este. Noi românii nu prea am facut salata asta de vită cu carne de vită din cauza la altă vită!
Depinde de retete. De exemplu, mama nu pune niciodata mazare iar eu sunt setat pe aceasta directie, orice salata „a la russe” sau „de boeuf” cu mazare mi se pare un pic grosolana … Totusi, daca e „de boeuf” n-are cum sa n-aiba carne de vita, ca d’aia ii zice asa 🙂
Si am gasit un text din care am decupat un fragment care explica:
„La noi, situația este diferită. Chiar site-ul http://www.fr.wikipedia.org menționează că în România și Moldova, această salată se numește „salată de boeuf” (pentru că are carne de vită), dar nu conține nicidecum: pește, ouă fierte tari, sau fructe de mare. Potrivit acestui site, românii și moldovenii, care îi percep dintotdeauna pe ruși ca pe niște invadatori, date fiind războiele și anexările din trecut, evită să denumească această salată „a la russe”.
Totuși, în percepția culinară populară, la noi se face distincția între „salata de boeuf” (care are carne de vită) și „salata a la russe”, care nu are carne, spre deosebire de salata originală. Ținând cont de faptul că unii adaugă în această salată orice alt tip de carne, ar avea soluția să o denumească „salată a la russe” și să nu o confunde cu cea de boeuf, care trebuie să conțină obligatoriu carne de vită.” (https://www.bucataras.ro/retete/salata-a-la-russe-85309.html)
Nu te contrazic e ca saramura de crap facuta cu păstrav. Problema e ca Causescu nu ne lasa sa taiem decat vitele nascute inainte de el. Astea fierbeau cam in doua saptamani….Asa ca vaca romanului pentru salata avea pene! Iar in timpurile si mai rele avea soia!
Am trait destul cat sa fac si armata in timpurile rele dar n-am mancat niciodata cu soia (azi promovata ca mare fitza in nutritie, pe cand atunci cand o promova celebrul dr. Mincu era cah). Nu-mi aduc aminte nici sa fi folosit alt tip de carne pentru ca aia de pasare are cu totul alta consistenta, mai bine o facea „a la russe”. Dar nu pot sa garantez pentru bucatariile altora, evident 🙂