Publicat pe

VAN UTRECHT

Linistea unui oras civilizat s-a dus pe apa unuia dintre multele canale din Utrecht. In imagine statuia papei Adrian VI, in fata casei sale pe care n-a locuit-o niciodata. Acesta a fost singurul papa olandez si ultimul non-italian pana la Ioan Paul II, timp de mai bine de patru secole. Despre acest papa se spune in descrierea de pe Wikipedia: „Adrian came to the papacy in the midst of one of its greatest crises, threatened not only by Lutheranism to the north but also by the advance of the Ottoman Turks to the east”. … Unul dintre turci a ajuns la Utrecht cu multa intarziere si a deschis focul in tramvai.

7 răspunsuri la „VAN UTRECHT

 1. O sa fie tot mai des pana vom cere noi sa scapam de toata urma de libertate pe care o mai avem!

 2. pozeDECAT

  Acum, adevarul e ca asta cu scos arma nu mai tine de originea etnica. Dupa cum s-a vazut si invers, la Christchurch … Dar stiu ca olandezii (unii dintre ei) au o aversiune atat fata de migrantii din Turcia, cat si fata de ceilalti din zona Orientului apropiat si mijlociu.

 3. Ba cam tine, ca olandezii, nemtii, fancezii, suedezii samd nu umbla (sau de acum umblau) inarmati! Arabii, musulmanii in general da!
  Oricum daca punem in balanta crimele din ultima vreme islamice sau ne-islamice concluzia e numai una si se stia si s-a dorit din prima clipă!

  • pozeDECAT

   Nu pot sa generalizez dar e clar ca rata mare a incidentelor armate in Europa e legata de imigranti la prima sau la a doua generatie de musulmani. Dar probabil ca sunt si multe alte cazuri de europeni get-beget care sunt implicati in diverse forme de crima organizata si despre care nu auzim atat de des. Poate ca in cazuri d’alea extreme cum a fost cu norvegianul Anders Breivik …

 4. pozeDECAT

  Da, si eu tot la alea de terorism ma refeream. Au mai apus vemurile Braigazilor Rosii, ETA, IRA, FNL (Corsica) iar astia nu erau musulmani niciunii. Au mai trecut si albanezii de la UCK. Au ramas acum aia izolatii precum norvegianul de care ziceam ori australianul de vizitase recent Balcanii.

 5. Pingback: ADRIAN | poze "DECÂT"

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.