Publicat pe

9 răspunsuri la „ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ

 1. Eu cred cu tarie acelasi lucru!

  • pozeDECAT

   Eu cred ca schimbarile climatice nu trebuie dovedite caci le simtim direct. In plus, felul cm circula apa in natura cred, de asemenea, ca nu are nevoie de alte demonstratii decat simpla observatie directa. Uitat-va pe un atlas geografic din anii ’50 si apoi uitati-va la conturul actual al Marii Caspice sau la cel al Marii Aral. Marea Aral nici nu mai exista aproape deloc. La fel, marele Fluviu Colorado, cel care a sapat Marele Canion, nici nu mai ajunge sa se verse in Golful Californiei. Uitati-va pe Google Earth sau Maps si o sa vedeti ca nu mai distingeti cursul acestui fluviu intre granita mexicana si fosta sa delta, rezervatie naturala de altfel https://www.google.com/maps/place/Fluviul+Colorado/@31.8696528,-115.1245242,120995m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x8737e89b70298547:0x165dff811dd0901e!8m2!3d34.2620779!4d-114.1300815
   Faptul ca am ajuns sa avem tornade in zona noastra, felul cum s-a desertificat Lunca Dunarii acolo unde odata erau lacuri in Mehedinti, Dolj si Olt. Povestile referitoare la Dambovita si apa ei multa din secolele XVIII sau XIX, care era plina de mori de apa, comparativ cu firicelul care intra acum incetisor in Lacul Morii … Eu cred ca schimbarile astea sunt incontestabile, seceta si uscaciune alternata cu potopuri scurte dar distrugatoare; se vad. Iar cine are peste 40-40 de ani poate face usor o comparatie directa intre clima copilariei si cea actuala.

 2. Am 60 de ani si in copilărie făceam de 1 mai baie in rau. Anul acesta tremuram in cort la 9 grade in mijlocul lui iunie! Eu cred ca schimbarile climatice au tot timpul loc si nu trebuie privite pe perioade scurte. Mai cred ca dacă ar fi cu adevarat dramatice nu ne-am margini la ridicarea impozitelor.
  De asemenea privitul unei singure regiuni e pagubos. Am fost in Dom Rep. in sezonul ploios si nu a plouat! Ploua aici in schimb sau aiurea!
  In istorie clima pe pamant s-a tot schimbat si mai sunt exploziile solare si peste toate mai est Dumnezeu!

  • pozeDECAT

   Pai asta sustine ce zic si eu, anume ca a luat-o razna peste tot. Eu avand doar 50, imi aduc aminte ca anotimpurile erau mai predictibile in copilaria mea, chiar daca au mai fost accidente climatice si in trecut. Eu unul sunt convins ca masuratorile referitoare la ritmul in care se topesc gheturile in zona arctica nu pot fi contestate. La fel cu observatiile din satelit referitoare la curentii marini si din aer care prin schimbarile pe care le au afecteaza vaste teritorii pe toate continentele. Dar e adevarat ca schimbarile sunt permanente; in fond existe marturii preistorice din zone ale Saharei care arata ca acolo au fost o flora si o fauna foarte variate candva.

 3. Planeta trece printr-un nou ciclu, Trump are dreptate. Dezindustrializarea nu e o soluție pentru SUA. Acordul penibil de la Paris i-a făcut și pe germani să renunțe la cărbune, cu toate că era o sursă de energie pentru centralele nucleare. A funcționat invidia franceză – în Primul război au dat năvală în Ruhr, pentru că nu au cărbune. Dacă industria e de vină, de ce n-a început schimbarea climatică în timpul celui de al doilea război, când fabricile duduiau? Eh, ăsta e marele mister, WW2. La San Francisco la TV se anunță „poluare zero”. Nu e nici praf, poți să umbli și o lună fără să-ți cureți sandalele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.