În autoizolarea asta am văzut o postare făcută de Ando, care se referă la scurgerea apelor de ploaie pe trotuar. Am mai abordat şi eu asta în trecut, ca detalii nepotrivite din prezent, indirect când prezentam regulamentele din Bucureştiul anului 1847 sau chiar când ziceam de sistemul de canalizare din secolul XIX din Bucureşti. Acum, mai adaug un detaliu din regulamentul de construcţii care fusese modificat în 1878. Deci în anii 1880, în Bucureşti trebuia să faci mai mult decât să-ţi cobori jgheaburile şi urloaiele până la caldarâm, unde aveai obligaţia să faci trotuar cu piatră de Petroasa. Atunci trebuia să pui la capătul burlanelor şi câte o piatră tare, scobită …
Cam cum se vede în poza făcută de mine în Helsinki cu mult peste un deceniu în urmă. Se pare că şi acolo a dispărut detaliul ăsta între timp …
Eu, la un bloc din 1932, am burlanul care mi se scurge in balcon de unde ajunge intr.o scurgere ce da in canal. Scurgerea însă e înfundată, iar apa stagnează uneori până la etajul 2! Măsurat de mine cu o sfoara!
Trebuie desfundat pentru ca pana la urma o sa dea probleme.
Excelent! Mulţumesc pentu link!
Acum am vazut pe google street ca acolo unde am pozat eu in 2008 au schimbat detaliul, cu scurgere directa la canal sau, cum ziceau in Bucuresti in a doua jumatate a sec. XIX, pe sistem „tout a l’egout”. Care in realitate era cam distinct – fose pentru case si canalizare pentru apele pluviale