Publicat pe

FIE PÂINEA CÂT DE REA, TOT MAI BUNĂ-I ÎN GERMANIA

Pleacă lumea pentru că sectorul privat din România e împiedicat de bugetari să se dezvolte şi să asigure de lucru. Există şi teoria că salariile mari din sectorul bugetar fac o competiţie nepotrivită sectorului privat. Adică la stat s-ar plăti mult mai bine culegerea sparanghelului decât o poate plăti privatul şi d’aia privatul nu mai are acces la forţa de muncă furată de sistemul bugetar lipsit de griji şi de responsabilităţi. D’ aia trebuie românul să plece în ţări civilizate, cum e Germania. Unde nu există numărul ăsta nesimţit de 62 bugetari la mia de locuitori ca la noi, e de 136 la mia de locuitori. Asta dacă e să dau crezare sursei intermediare, care citează o sursă primară mult prea greu de depistat (trebuie să ai răbdare, să inventezi cuvinte cheie de căutare pe un site de statistici care este de o vastitate de nepatruns). Imaginea mea e dintr-un sat din Germania care probabil că e cu totul lipsit de bugetari.

5 răspunsuri la „FIE PÂINEA CÂT DE REA, TOT MAI BUNĂ-I ÎN GERMANIA

 1. Florin

  Statul nu culege sparanghel. La stat totul e spanac. Cei angajați de stat nu sunt din categoria „dar ce trebuie să fac?”, sunt din categoria „dar cât îmi dai”. De aici necazul.
  Cred că Germania își gestionează bine bugetul și tot ce am citit nu indica foarte mulți bugetari. Raportările bugetarilor sunt înșelătoare. La noi, pe lângă administrație, armată, MI, justiție, mai sunt o grămadă de companii de stat (TAROM, energie, …) unde este o adevărată cloacă.

  • pozeDECAT

   Asa zic si eu cand zic de sparanghel. Cand se compara salariile din privat cu alea de la stat ar trebui sa se faca acolo unde ar fi lucruri comune de comparat. Nu pot sa spun ca salariile judecatorilor sunt prea mari in raport cu ce ofera privatul, de exemplu. Prin urmare, atunci cand sunt nemultumiri legate de bugetari si salariile lor nesimtite, ar fi bine sa fie mai limpede daca e vorba de cazurile particulare ale celor de la Tarom si nu despre profesori, doctori, pompieri sau diversi functionari publici de care societatea are in realitate nevoie de cand e ea organizata ca societate cu diviziunea muncii cu tot.

 2. Cat de disperati pot fie ca sa plece pe timp de pandemie si de Pasti de acasa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.