Publicat pe

ZIUA GERMANIEI

Azi este ziua Europei. Dar ce-ar fi oare Europa fara Germania, cea care ea singura produce un sfert din produsul intern brut al UE? Adica dupa ce a fost invinsa in 1945 (motiv de mare sarbatoare azi, zi in care s-a propus formarea uniunii, la 5 ani dupa ziua in care Germania capitulase), dupa ce a luat-o rau pe coaja in vara lui1919 la Versailles, Germania a revenit la gloria anului 1871 cand devenise o superputere in mod oficial. Si a fost o superputere nu doar militara ci mai ales economica, stiintifica si culturala. Si cred ca datorita acestor ultime trei caracteristici este si azi megaputerea care domina Europa. Puterea militara a dus-o de doua ori la dezastru, lucru care se vede si in imaginea cu memorialul din micul sat Galgweis din estul tarii, aproape de Passau. In al doilea razboi mondial au murit 19 barbati  din acest sat  in conditiile in care nu cred ca putem numara aici nici macar 80 – hai, poate 100 de gospodarii.

4 răspunsuri la „ZIUA GERMANIEI

 1. Germania e azi ce e DATORITA planului Marshall. Desigur, e si gena lor DE A NU FURA, care nu se potriveste cu gena LATINA, mai exact ”balcano-latina”. Nu putea si nu va fi niciodata ziua Germaniei.. Nu a existat un singur HITLER ci un POPOR in spatele lui. Ei chiar au crezut in ”steaua” lor.

  • pozeDECAT

   Germania conduce de facto Europa. Plan Marshall a fost si in Franta si in Italia. Germania are un aport dublu fata de Italia in ce priveste statistica aia cu PIB UE … Despre asta spuneam.

 2. 1. Frumos și adevărat.
  2. Despre planul Marshall, s-a clarificat.
  3. Nu Germania a declanșat WW1. Iar WW2 a fost cosecința „Păcii” de la Paris. Apropos, nici nu știam că Franța e atât de amestecată în afacerea Covid. A construit laboratoarele Wuhan, a pus osul acolo, numai că nepricepuții au fost chinezii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.