Publicat pe

MORTUA EST

Cetatea Capidava s-a sacrificat pentru binele comunităţii şi s-a transformat dintr-un mândru monument istoric într-o „infrastructură turistică”. Turnul belvedere care juca rolul de cireaşă de pe tort a fost până la urmă suflat de vânt şi astăzi nu e altceva decât două stive de lemne.

3 răspunsuri la „MORTUA EST

  1. Florin

    Cine i-a pus să-l facă din lemn?

  2. Gianina ⋅

    Probabil că acele „stive de lemne” vor fi readuse la ideea inițială prin eventuale lucrări de restaurare/reabilitare , asta dacă se dorește și se mai pune și în aplicare ! De ce noi nu putem păstra și duce mai departe ceea ce moștenim oare ?

  3. pozeDECAT

    Turnul ala din lemn era un parazit. Ma bucur ca natura l-a eliminat. Daca vor relua ideea unui punct de observatie inalt, de unde sa vada vizitatorul intreg cuprinsul cetatii, ar trebui sa-l faca asa cum era normal de la inceput. Adica sa fie o structura metalica noua, evident noua, mai subtire, care sa nu induca vizitatorului ideea falsa ca acolo ar fie existat vreodata asa ceva precum mima turnul din lemn. Lucrarile de „restaurare” de aici denatureaza istoria si, in foarte multe locuri, arata ridicol ca detaliu. Au stricat un monument autentic transformandu-l intr-un fals. Sau, ca sa fiu modern, intr-un fake. Un balci. O ruina istorica noua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.