Publicat pe

INFERNUL DIN ZGÂRIE NORI

A fost odata un film din reţeta „dezastre” pe care le produce Hollywood-ul. Dar astea chiar se întâmplă, cum s-a întâmplat de multe ori, cel mai recent fiind în Coreea de Sud. Cazuri grave au fost şi în Anglia, mai puţin grave în Spania dar chiar şi la noi. De regulă e cu „din fericire nimeni nu a murit” dar cu toate astea urmările sunt de lungă durată. Pe bd. Carol şi acum, după mai bine de 10 ani, stă un turn în nefolosire. Problema trebuie să fie în materialele compozite folosite la izolaţia termică, motiv pentru care am considerat întotdeauna o prostie placarea blocurilor cu polistiren extrudat, material a cărui ignifugare nu ştiu cum e verificată sau cât de eficientă este. Mai ales când printre instrucţiunile explicite de depozitare şi folosire se avertizează a nu se depozita în soare, lângă surse de foc şi să nu se utilizeze flacără deschisă la montaj. Bine, pe acolo se spune că e şi ecologic şi reciclabil, ştim însă cu toţii cu zboară bobiţele ani de zile prin mediu, ba chiar că au fost culese de prin sistemele digestive ale unor animale moarte …

În cadru este o imagine a turnului Montparnasse, un şoc în Paris la vremea lui, adică exact din anii în care apărea filmul cu care am început. Unii ar fi desemnat acest turn a fi a doua cea mai urâtă cladire din lume.

2 răspunsuri la „INFERNUL DIN ZGÂRIE NORI

  1. Florin

    Sunt dintre cei care s-au opus construcției. Fără succes. Primar, Băse. Reclamații Președinție (n-a răspuns), ambasadele Greciei și Americii. Constructorul și proprietarul erau greci, reclamația am scris-o eu, în termeni destul de peiorativi, n-a răspuns. Ambasada SUA (nu mai știu cum era implicată) a răspuns imediat. Între timp, Băse ajunsese președinte, a primit altă reclamație, a răspuns alături. Întâlniri și certuri la Inspecția în Construcții.

    • pozeDECAT

      Banuiesc ca va referiti la blocul de la Armeneasca. Lupta era pierduta inca din 2000, cand locul acela a fost trecut in Planul Urbanistic General ca loc pentru o constructie inalta. Deci erau unii care probabil au avut asta in gand (un smen cum ar zice unii) iar PUG le-a dat probabil doar unda verde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.