Publicat pe

ZI-LE TU, ERDOGANE!

Franţa şi-a chemat ambasadorul din Turcia după mitocănia tipică unui dictator agresiv care, în loc să spună că dezaxatul care a decapitat un profesor în Franţa nu reprezintă islamul, s-a apucat să-l insulte pe Macron pentru că a reacţionat. S-au trezit şi alţi fundamentalişti nesimţiţi să se burzuluiască. Am zis despre Pakistanezi ca sunt nişte nesimţiţi pentru că au tupeul să acuze Franţa de islamofobie şi de atac la libertatea de expresie după ce un dezaxat a decapitat un profesor. Iar tupeul derivă din faptul că cetăţenii pakistanezi care nu sunt musulmani nu pot, conform constituţiei lor, să fie premieri sau preşedinţi. Mai mult, înţeleg că alte religii decât islamul au fost consecvent persecutate şi agresate în Pakistan şi au scăzut procentual într-un ritm la fel de rapid în care a crescut islamul în Franţa în aceeaşi perioadă. De aceea, orice ieşire din asta, în locul respingerii acelui omor odios, este una dezgustătoare, în tonul legislaţiei lor primitive legate de ideea de blasfemie. Poate îndemnul de a boicota produsele din Franţa se va întoarce ca un bumerang şi se va ajunge să nu mai existe picior de european printre turiştii care  aleg să viziteze Turcia. Cum am fost eu, când am fotografiat acest măgăruş la Muntele Nemrut.

11 răspunsuri la „ZI-LE TU, ERDOGANE!

 1. Boicotul personal este cea mai buna măsură! Nu am vizitat nici o tara islamica si nici nu o sa o fac chiar daca or sa ajunga sa te plateasca sa mergi la ei!

  • pozeDECAT

   Problema cu Turcia este ca nu era o tara islamica ci o tara unde musulmanii erau majoritari. Ataturk a facut ce trebuia, Turcia era un stat laic dar de data asta armata n-a mai reusit sa mentina echilibrul asa cum o facea pana acum si Erdogan s-a instalat ca fundamentalist. Mi-a placut foarte mult in Turcia la nivelul uman; nu tara e problema ci omul care dicteaza. In Pakistan si in Afghanistan nu ar conta prea mult omul, acolo intr-adevar cred ca tara are o problema.

   • Tu nu te manifesti poate crestineste, te-ai gândit? Daca eu imi fac cruce inainte de masa dupa in hotel nu „provoc”? Crucea mea de la gat care nu o dau jos si nu-i foarte mica, icoanele care merg cu mine, Biblia? Faptul ca nu mananc constient nimic halal?

   • pozeDECAT

    Nu cred ca in Turcia asta este o problema si nu cred ca a fost vreodata, nici in vremurile otomane. Otomanii au avut restrictii dar au tolerat. Pana la urma, patriarhul ecumenic e la Istanbul. Dar ar fi o problema in Pakistan, Afghanistan, probabil si-n Iran. Sper sa nu se ajunga la fundamentalismul asta si in Turcia.
    https://www.turkeytravelcentre.com/blog/christian-tour-religious-tourism-turkey/

   • Patriarhul ecumenic e chiar ecumenic in sensul rau al cuvantului si a cedat tot ce se putea ceda! Patriarhia de la Constantinopol e o gluma sinistra….dar asta e alta poveste! Nu-i cunosc pe turci la ei acasa ci doar pe astia din diaspora deja „mai lustruiti” si imi ajunge pana peste cap!

 2. Gianina ⋅

  Este un lucru cert faptul că turismul a ajutat economia Turciei să se dezvolte rapid în ultimii ani, iar bogățiile ei culturale și arheologie atrag încă milioane de vizitatori anual.
  Personal, am întrerupt concediile acolo timp de 6 ani până în această toamnă când am „bătut” coasta Liciei și am realizat defapt cât de mult mi-a lipsit din multe puncte de vedere . Trebuie sa recunoaștem că a știut să conserve și valorizeze bijuteriile ,comorile arheologice pe care le deține !

 3. Gianina ⋅

  Am văzut personal frescele rupestre creștine din toată zona Capadociei și am mari rezerve că sunt șterse de mâna omului…

  • pozeDECAT

   N-am apucat … Sunt atat de multe lucruri de vazut in Turcia incat ti-ar trebui o viata de concedii.

   • Gianina ⋅

    Așa cum nici eu nu am ajuns să văd statuile de pe Nemrut dag…am vazut-o in schimb pe cea din Izmir din mersul mașinii și mi s-a părut impresionantă…
    Câte vieți ne-ar trebui să vedem puțin măcar ceea ce ne pasionează ?!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.