Publicat pe

COMUNISMU’ N-O MURITU’, DOAR UN PIC S-O HODINITU’ 2

Azi e ziua oficial recunoscuta unei tragedii mondiale, atunci cand un monstru a iesit din capetele unor sociopati pentru a se raspandi in lume cu forta. Intre timp, sub masca unei „fete umane”, comunismul a tot suferit mutatii ca un virus astfel ca in prezent e greu de distins ca linie clara. Dar cam peste tot are aceleasi caracteristici, anume ca determina riscul crescut ca un individ sa poata fi oricand asuprit de o gloata, pentru ca in comunism este esential ca societatea sa ajunga la nivelul de gloata tinuta sub control, cu manusi de diverse grade de finete, cu povesti mai mult sau mai putin subtile sau credibile. Pe alocuri inca mai exista in mod natural, cum e Grecia de Nord, unde a existat o puternica influenta a partizanilor comunisti in anii 1940-1950 ce s-a tot rostogolit in timp. In ziua de azi gloata se modeleaza prin „retelele sociale” unde realitatea si plasmuirea sunt din ce in ce mai greu de deosebit. Existenta perpetuata a comunismului pune in pericol orice politica sociala sau comunitara de bun simt pentru ca intotdeauna s-ar putea gasi unii care sa asocieze denigrator o astfel de orientare cu comunismul pentru a nu-si periclita propriile interese meschine. De regula asta o fac extremistii sau interesatii arivisti din extrema cealalta, asa cum a fost candva celebrul McCarthy . Tot de regula, asta are cea mai mare priza la publicul care reduce lucrurile la alb si negru. Cu argumentul ca ei trebuie sa stea la butoane pentru ca ceilalti ar fi comunisti. Cam asa cum pe invers, pe vremuri, Iliescu ameninta poporul ca se intorc mosierii sa le ia painea de la gura. Greu de tras linia intre tot felul de extremisme care au crescut in influenta si si-au tras seva si ratiunea de a exista din polarizarea societatii si din abrutizarea acesteia. Lupta de clasa. In imagine este rezultatul luptei de clasa, in Parcul Carol. Mausoleul initial dedicat eroilor cazuti in razboaiele nationale (independenta, primul si al doilea razboi mondial) dar care a fost confiscat de parazitii comunisti pentru a fi dedicat lor, viermilor societatii. Calitatea lucraturii pietrei este una deosebita, au lucrat niste mesteri de exceptie acolo, atat la finisajul interior cat si la cel exterior. O lucrare de arta de exceptie daca te uiti cu mai multa atentie la detaliile sale aparent simple.

6 răspunsuri la „COMUNISMU’ N-O MURITU’, DOAR UN PIC S-O HODINITU’ 2

 1. Florin

  Cred că McCarthy, oricât de blamat sau blamabil, a făcut cel mai bun lucru pentru State, înăbușind Ciuma Roșie din fașă. Aștept nerăbdător finalul de acum. Sigur, sistemul bine pus la punct va ține lucrurile sub control.

  • pozeDECAT

   Eu cred ca a fost un extremist la fel de periculos ca insisi comunistii. De altfel, tipul asta de politician a justificat umflarea conturile alora care au profitat de bugetele militare exagerate, portite de la prezumtia ca URSS va distruge SUA cu puzderia de rachete nucleare. Dupa ani, cand au devenit mai publice datele, s-a constatat ca SUA avea o superioritate covarsitoare inca din momentul cand pompa bani in industriile militare. La fel ca in cazul rachetelor din Cuba, in care lumea libera a fost sistematic convinsa ca arhanghelul Kennedy a salvat lumea de la agresiunea satanicului Hrusciov care ameninta SUA din Cuba. Abia mai aproape de vremurile noastre s-a dezvaluit ca Hrusciov isi ducea rachetele in Cuba abia ca reactie la rachetele americanilor din Turcia. De aia am si scris ca atat teoriile comuniste cat si manifestarile astea radicale cu etichete si vanatori de vrajitoare, acuzatii si dosare contrafacute sunt eminamente dependente unele de altele. Dispare una, nu mai are sens cealalta si am putea trai rational.

   • Florin

    Este foarte probabil să aveți dreptate. Dar, nu uitați – cui pe cui se scoate. Cu legea este aproape imposibil de scăpat de Ciuma Roșie.

  • pozeDECAT

   Eu zic ca educaia ar fi o cheie, cat de mica. Romania a fost inabusita de comunism cand analfabetismul era urias. Comunistii au pompat in educatie si pana la urma lumea s-a mai dumirit pe unde sunt adevarurile, imediat ce intelectul i-a permis sa il discearna. nu intamplator ciuma rosie de care spuneti bantuie in zonele cu multa prostie si multa saracie.

   • Florin

    Lepre sunt atât prin mediile școlite, cât și analfabete. Cunosc țărani, fără școală, plini de bun simt, oameni simpli care n-ar vota niciodată Leprele Roșii. Există exemple de lepre care au școală.
    Educația depinde de sursa ei. Și iar ajungem la sângele apă nu se face, așchia nu sare departe de trunchi, ce naște din pisică șoareci mănâncă. Dosarul, acela vechi este bun pentru selecție – părinți, frați-surori, bunici, străbunici, afini, …

   • pozeDECAT

    Asa e, eu evaluam statistic ceea ce se intampla si pentru ciuma rosi dar si pentru cealalta extrema. Cu cat populatia e mai scolita, cu atat exista un risc mai mic „sa puna botu” la toate vrajelile fie din extrema stanga fie din cea dreapta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.