Publicat pe

AM BRASARDA MEA, NU-S PIONIER!

Din 22 decembrie am purtat aceasta brasarda. Dimineata am facut drumul protestului de la ICEM/IPROMET pe traseul: Constructorilor, Crangasi, Giulesti, Orhideelor, Dinicu Golescu, prin fata Garii de Nord, Grivitei, Victoriei si am ajuns in Piata Palatului tocmai cand venea elicopterul fugii „odiosului dictator si sinistrei sale sotii”. Pe seara ne-am pus brasardele si am luat (din stocul „garzilor patriotice”) cate un Kalashnikov  blocat pe pozitia „foc cu foc”, cu 5 cartuse, sa pazim institutia de „teroristi”. Am tot pazit-o, colegii mai faceau si „filtre” pe la metrou la Crangasi … Ce naiv, poate chiar tampit am fost … Nu am fost naiv in seara de 21 la Inter si in dimneata de 22, in puhoiul format initial dintr-o mana de oameni care striga „Nu va fie frica, Ceausescu pica!” sau „Veniti cu noi!” catre toti privitorii de la balcoane. Nu, nu atunci, ci aproape imediat dupa. Dar oricat de tampit m-as simti acum, brasarda asta am pastrat-o ca pe un simbol al libertatii mele de dinainte si de dupa 22 decembrie 1989. Si ca semn ca am avut niste sperante candva … deja in negura timpurilor.

2 răspunsuri la „AM BRASARDA MEA, NU-S PIONIER!

  1. Cam tot așa am făcut și eu, doar fără Kalașnikov. Regret naivitatea și prostia și sindromul Stockholm. Dar măcar pe noi, scriitorii, ne-au dat afară din redacție oportuniștii. „Au tras în noi ” așa-zișii revoluționari. S-au urinat în capul scriitorilor.

    • pozeDECAT

      In sufletul meu am fost liber si inainte si dupa revolutie. Supararea provine din faptul ca am crezut ca toate strigatele din jurul nostru erau sincere si ca, din cauza asta m-am lasat prostit alaturi de restul milioanelor care or fi avut aceleasi sperante. In felul asta am facut jocul profitorilor, de care am inceput sa-mi dau seama abia prin ianuarie ’90 … Din pacate naivitatea s-a mai mentinut o vreme dar prin 2000 s-a cam terminat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.