Publicat pe

UN CAMION DE MAŞINI

Să le urăm mult succes celor de la SimplyBucharest la intrarea în al doilea deceniu al seriei de maşini vechi! Camionul militar din imagine a fost surprins lângă Gara Centrală din Bruxelles, într-o parcare în care sau în preajma căreia stă de mai multă vreme, după cum se vede din mai multe imagini street view de la date diferite.

7 răspunsuri la „UN CAMION DE MAŞINI

 1. Daniel

  Cum poate să arate! Se vede clar că este îngrijit chiar dacă spui că se află în aceeași locație de ceva timp. Mă întreb ce model de Mercedes o fi. Sunt curios dacă am și eu așa ceva fotografiat prin arhiva imensă de autoturisme vechi de care mă tot îngrijesc.

  • pozeDECAT

   Eu am zis ca se vede ca a fost parcat pe acolo, in doua locuri diferite ale parcarii de langa trotuar (octombrie 2019 in street view ori aprilie 2019 cand l-am pozat eu) sau pe trotuarul cu ghivece (iunie 2020 in street view), nu ca ar fi stationat mult pe acelasi loc. Modelul e unul consacrat vehiculelor militare, din linia lor UNIMOG; mi-e cunoscuta imaginea acestui model inca de prin anii ’80 – ’90 undeva. A mai pozat cineva exact acelasi model, chiar si numarul e apropiat: 22247 (al meu are un numar 22037), modelul indicat este U1350L din seria UNIMOG cu care era dotata armata belgiana: https://www.flickr.com/photos/65005481@N06/40873416252/

   • Daniel ⋅

    Mulțumesc frumos pentru informații. O să-l caut în arhivă ca să văd dacă am și eu așa ceva fotografiat de pe undeva. Nu se știe niciodată.

 2. Camil ⋅

  Si eu am unul! Dar e portocaliu si serveste la repararea cablului electric de la tren… Doar ca e la scara 1/87…

 3. Ando ⋅

  Acum, aproape 10 ani în urmă, am prins şi noi un Unimog: http://simplybucharest.ro/wp-content/uploads/2012/09/unimog.jpg

  • pozeDECAT

   Alea mai simpatice si mai cunoscute din anii ’70 🙂 Inteleg din indiciile date pe wikipedia ca ala din poza, in mod particular, ar fi de dinainte de 1966, cand s-a suprimat partea de ventilatie din grila din stanga-dreapta farurilor. Pe de alta parte, bara de protectie are un profil care era utilizat dupa 1974 … Deci camionul ala e cu piese combinate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.