Publicat pe

IMAGINEA TRISTEŢII

Nu e dintr-un loc din lumea a treia, e dintr-un oraş reşedinţă de judeţ. Dar care reflectă starea naţiunii printr-o arhitectură grosieră şi care e predispusă la o îmbătrânire urâtă atât din cauza concepţiei iniţiale dar şi din cauza  felului în care a fost pusă în operă şi apoi din cauza concepţiei fiecărui proprietar din acest condominium referitoare la drepturile lui individuale. Adică avem un sistem prost şi urât, pe care nici nu suntem în stare să-l gestionăm în comun. Aşa e şi Constituţia şi sistemul legislativ pe care fiecare-l cârpeşte sau îl agresează după cum are capacitatea să o facă într-un moment sau altul. Tot ce decurge din asta nu poate fi decât o imagine tristă a unei naţiuni.

2 răspunsuri la „IMAGINEA TRISTEŢII

 1. Camil ⋅

  Frumos – si trist – spus si ilusrtrat… Desi exista blocuri mai triste decat asta, poate nu intr-un punct atat de turistic! Numai in buk. cate mai sunt (vezi zona Valea cascadelor) Poate ar trebui sa pui pe blog imagini dintr-un alt loc, trist acum, dar legat candva de mari sperante, zona de case „Experimentul Catzelu”

  • pozeDECAT

   Da, nu am poze de la locuintele tipizate din Catelu si nici nu pot sa zic ca m-am vanturat pe acolo.
   Mie mi s-a parut trist locul asta pentru ca, dupa cum am zis, e un oras resedinta de judet. Si unul cu pretentii, daca mai adaug si ca are chiar si aeroport. Adica e un ansamblu din buricul buricului, o zona care avea pretentia de a fi imaginea orasului, ca silueta urbana pe care ar vedea-o orice nava turistica de croaziera ce ar veni din Viena catre Delta Dunarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.