Publicat pe

LA CE ORĂ E MÂINE INVAZIA?

Când aroganţa e mare şi diplomaţia de căcat, noi suntem victime colaterale. Aroganţă poate fi şi contextul în care pretinzi că numai celalalt e de vină şi că nu poate avea nicio dreptate. Nu că e o chestie de gică-contra dar pur şi simplu mă uit în urmă la anii de după ’89 şi văd rezultatele aroganţei agresive sau nu, ale afacerilor externe euro-atlantice. Numai eşecuri cu consecinţe dezastruoase pentru libieni, sirieni, irakieni, yugoslavi, afghani. Asta pentru că s-a trecut de la nivelul Kissinger la nivelul nepregătit Borell sau chiar cel de  operetă, rezultat din discursul cu “corectitudinea politică” sau cu “egalitatea de gen” care conduce la numiri de persoane lipsite de experienţă pentru funcţii de mare responsabilitate în diplomaţie, că-i în UK sau că-i în Germania. Nu pot vedea astfel de persoane decât extrem de pătrunse de propria importanţă, probabil prea preocupate să arate că sunt în stare, prin urmare incapabile să asculte şi să înţeleagă. Asta cu diplomaţia pare că este o temă prea grea … Imaginea are o minimă legătură cu diplomaţia, fiind un detaliu al unui monument din Cluj care ar fi fost distrus de “corectitudinea politică” a vremii dacă Iorga n-ar fi găsit nişte vorbe meşteşugite ca să-l salveze.

2 răspunsuri la „LA CE ORĂ E MÂINE INVAZIA?

 1. Camil ⋅

  Foarte pertinente observațiile , Adrian! Ai perfecta dreptate și așa e! Nu m as fi gândit la corectitudinea politică, dar cred că așa e, ne-a distrus pe toți, de la imbecilii (și așa!) De americani până la lașii și complexații (sechelele atrocităților din lagăre) de nemți sau ipocriții de ingleji (perfidul Albion) . Francezii sunt doar un biet cocoș, animal stupid și îngâmfat, care îi reprezintă așa de bine! Dar, vorba ta, consecințele le am suportat noi, alături de popoare le numite de tine… Îți dau nota 10!

 2. Adriatica ⋅

  Draga Putin, in fiecare dimineata ma trezesc si deschid cu emotie stirile, sa vad cat e de mare beleaua.
  Stiu, stiu ca acolo sus in tara regelui-rasare, unde iti bei vodkuta cu JinPing-Pong si razi bine de efectul armelor chimice asupra tiroidei copiilor, a covidului inexistent, detonati plutoniu in atmosfera sau in scoarta Pamantului daca nu va gasiti mingile de tenis iar daca nu este plastelina sau creta pentru asflat, va jucati cu teroare cibernetica la distanta. Nu-i stres, stiu
  Dar te rog frumos, hotaraste-te o data ce faci cand iti iei liber inca trei zile sa stai pa iahtu tau din haur rusesc, imbracat pa dinauntru cu lemn de la Caspiandoor si cu pietre scumpe…din Africa – dada, acolo unde exploatati voi mine, si uscati tari si alte natiuni. Trimiti kalasnikovuri, bagi trupe, incorzi Ak74 – uri, muti sange, catzeri Tupolevuri – 95, 160, 22, iti etalezi biohazard 885M ultramegasubmarin hipernuclear si te uiti urat la toata Europa.
  Stiu ca e nasol sa te plictisesti. Mai ales cand nu mai sunt carti de colorat ca odinioara.
  Uite, daca iti iei soldateii acasa, iti desenez eu una misto, cu arme, sa iti expui fanteziile cromatice, si una cu fetitze blonde pana in 22 de ani, pentru…celelalte fantezii.
  Iar daca nu vrei, ca esti suparat si tu si PinPong, pentru ca orezul in lapte de dimineata nu avea capsunica pe el, mergeti odata si loviti-va meciboxurile cu NATO.
  . 🙄Tseluyu, konyec

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.