
Da, Iohannis e mare, adică e înalt şi e cocoţat pe cea mai înaltă treaptă a statului. Oare ce ar zice un cronicar despre el daca ar fi trăit în epoca lui Ştefan cel Mare? Poate că era “degrabă aruncătoriu de palton”? Zic despre el pentru că e ziua lui de naştere, care, ca o coincidenţă, marchează şi începuturile groaznicelor evenimente din 1990 care ne-au tras înapoi mulţi ani din parcursul promiţător pe care îl aveam spre Europa. Ghinion! Altfel, sunt de acord cu ce zice Tudor Chirilă despre el … din nou. E un arogant perfid, un parazit la Cotroceni, exact cum arată în acel scurt video în care spune “Ghinion!” Dar, fiind ziua lui, îi dedic acest mic jucător de golf, cocoţat la rândul său într-un loc nepotrivit, pe unul dintre punctele cele mai înalte ale unei căsuţe din Brugge.
Mare sau mic, alternativă nu a existat. Ce s-ar fi întâmplat acum dacă ieșea altcineva, indiferent cine?
In repubica asta securista nu este alternativa. Doar in cea parlamentara … poate … cine stie? N-am mai marsat ca in 2000, cand m-am speriat de Vadim. De data asta mai bine nu m-am mai dus in turul II decat sa ma gandesc la alternative bolnave izvorate din teoria raului cel mai mic … Nici nu mi-a fost greu. Eram deja nauc numai la gandul ca natia asta a trimis-o pe Viorica in turul al doilea !! Asa ceva !?? Sau, ca sa raman in zona cronicarilor, se sparie gandul!
Ce ne-am fi făcut cu un regim parlamentar pe timpul lui dracnea? Și așa au trecut peste președinte prin CC, iar urmările au rămas valabile.
În plus, nu numai la noi, electoratul se mobilizează doar la prezidențiale, nici atunci suficient. Un regim parlamentar ar duce la dictatul unei minorități, minoritatea nocivă a societății, cea incultă, mizeră, manipulabilă, fiindcă ei sunt cei care merg disciplinați la vot – vreo 3,5 milioane. De ce credeți că vrea psd schimbarea regimului?
Problema alegerii presedintelui de catre toti e la fel ca proprietatea in comunism. E a tuturor deci a nimanui. La fel si la presedinte – e ales de toti dar nu prea raspunde in fata nimanui … Problema decurge din sistemul de vot care pare cel moral, adica ala universal. Poate ar trebui reintrodus la alegerea presedintelui un sistem asemanator celui censitar din secolul XIX. Aia care nu au destula carte, nu au varsta de 25 si nu au un venit anual cel putin egal cu venitul mediu pe economie sa voteze indirect, prin reprezentanti. Pe urma, dintre primii trei clasati sa aleaga in mod direct doar ceilalti, aia care misca cu adevarat societatea si care inteleg ce voteaza.
Dar știți că nu asta se dorește prin modificarea constituției.
P.S. Ce-i aia să aibă școală? Toate putorile din primărie au facultate!😀 Cred că ar trebui, odată cu buletinul de vot să primească și un extemporal. Dar, câte variante de extemporale și cine le corectează?
Soluția este nefezabila.
Până la urmă, tot sufragiul universal, poate obligatoriu.