Publicat pe

Ne-am luat strada

Asta este titlul unei postari a lui Hungry Mole. Se plange, pe buna dreptate, ca spatiul public al strazii este acaparat de unii sau altii pentru a-si parca masinile.  Dar ce faci cand Biserica Ortodoxa si Apostolica isi trage o halca de teren public?

Image

Aici, biserica Silvestru nu numai ca s-a catarat pe domeniul public si a casapit un scuar, un amarat de spatiu verde, pentru a construi cacofonia arhitecturala de mai sus.

Image

In procesul asta s-a gandit sa traga si un gard, ca la orice cotet de porci, astfel ca astazi pana si monumentul de for public de aici, dedicat eroilor din primul razboi mondial, a devenit prizonierul bisericii. Ce se vede in spatele gardului, in plin avant constructiv, este un imobil de locuinte colective facut gratie unui PUZ derogator. Asa ca, in mijlocul zonei construite protejate nr. 41 – Silvestru, avem un colos P+5, cu un coeficient de utilizare al terenului de 3 in conditiile procentului de ocupare de 60%. In zona protejata era prevazut un coeficient de utilizare maxim de 1,8, procent de ocupare de cel mult 50% si o inaltime de 10 m, cu precizarea expresa a nu se depasi inaltimea cu mai mult de 3 metri fata de vecinatati. Vecinatatile au toate cel mult P+2 peste un demisol inalt.

Cine putea sa fie ctitorul decat dusmanul monumentelor si al spatiilor verzi din sectorul 2 recte primarele Ontanu?

silvestru ctitor ontanu

Completare, tot de la Hungry Mole. Cum arata scuarul in urma cu 4 ani.

 

2 răspunsuri la „Ne-am luat strada

  1. … ontanu si sfantul-paroh bisnitar de la Silvestru.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.