Publicat pe

UŞILE DE DUMINICĂ 365

Am ajuns la numarul magic 365. Daca as fi postat in fiecare zi cate o usa si nu una in fiecare duminica, as fi acoperit fix un an normal cu cea pe care o arat astazi. De aceea am si ales una speciala, a palatului venetian cunoscut drept „Ca’ d’oro”. Imaginea este a unei porti monumentale si nu a unei usi de felul multora din oras. Te poti intreba de ce aveau nevoie de asa ceva pe o straduta ingusta, ca doar nu aveai loc sa intorci vreo caruta (de ai fi putut avea una acolo) ca sa patrunzi in curte …

Evident, totul a fost pentru obtinerea efectului monumental pentru ca, din punct de vedere tehnic, poarta este de fapt un panou masiv din lemn care este fix si doar o parte a sa este mobila, sub forma unei usi destul de mari si care este plasata excentric. Se vede asta din imaginea luata din curtea palatului (una cu vedere frontala si mai mare este disponibila aici). La exterior, panoul mobil este destul de bine camuflat in cadrul panoului fix prin caroiajul casetelor din lemn sculptat alternate cu cele lise. Detaliile sunt minunate – usita de verificare a vizitatorilor, feroneria, casetele sculptate.

Publicitate

2 răspunsuri la „UŞILE DE DUMINICĂ 365

  1. Ando ⋅

    Foarte tare! Mie îmi place foarte mult şi acel gen de mânere metalice, atât de des întâlnit la clădirile din oraşele vechi din vestul Europei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.